Møtestaden Hugen - Hugen crossroads

Eg heiter Enok Kippersund, er pensjonert lærar (f. 1936) og bur på Bjørke i Hjørundfjord, Ørsta kommune. Hugen er nettstaden min, og eg ville gjerne at folk skal oppleve han som ein stemnestad der dei kan bli kjende med anna godtfolk. Du er velkomen til å rusle rundt i fred og ro og kike på tekstane, bilda, invitasjonane, ideane, eksperimenta. Og du er velkomen med dine reaksjonar og innspel!

Meir om meg sjølv: Trykk her!

enok@kippersund.no

holkhug3.jpg (30733 bytes)

on the birdbox metaphor

My name is Enok Kippersund. I am a retired teacher (born 1936) and I live at Bjørke in Hjørundfjord, in the Northern part of West-Norway. Hugen (i.e. The Mind) is my website, and I wish it could be a rally ground where you can meet people and find new friends. I hope you will take your time to look around, - to read the texts, to enjoy the pictures, to be inspired and challenged by the ideas and invitations. Your contributions are welcome!

enok@kippersund.no

 

Gjennom kvile og undring til vekst og styrke

Hugen Crossroads

 

Hugen rådgiving 

 

***

Skrive- og samlearbeid av Enok Kippersund av ulike slag

International medley

Fuglekassen  Eit personleg essay med fleire teigar, det handlar om å undre seg, om å gi rom for, om å sjå og møte andre og seg sjølv, om å akseptere og å kommunisere  - om fugleholken som ikkje skal tvinge, berre vere klar til å ta imot - om draumar - om Vaclav Havel og Emmanuel Levinas m.fl og m.m.


Alt er berre hol i hol  Ei oppdikta forteljing om Berly Malve Jarlsjord (29 år). Ho er ein lovande mellomdistanseløpar (men helst vil ho springe terrengløp), ho er ein inderleg og ivrig prosessorientert søndagsskulelærar, og ho er eit stort  internasjonalt talent som kaosforskar. Ho har snudd ryggen til karrieren i utlandet og kome heim for å styrkje fotfestet for livet sitt og bli sikker på at ho er eit sjølvstendig menneske. Dessutan, og ho veit det med seg sjølv: ho leitar også etter den store kjærleiken.
          Det er haust, og enda er ikkje hjortejakta avslutta. Ei bølgje med snoking er til plage for lokalmiljøet både i kommunesenteret Avåg og bygdene ikring. Kraftselskapet og politiet er rysta over eit innbrot der snokarar ikkje har lagt etter seg det aller minste kriminaltekniske spor og ikkje gjort den aller minste skade, berre sett frå seg to tomme vassbøtter og ein antikvarisk vassele midt oppå skrivebordet til administrerande direktør i Kraft Energi. Dette skjer samtidig med at straumen blir borte eit halvt døgn i heile kommunen og eit vidare tilstøytande område.

Brev frå brettet  er eit franhald av forteljinga om Berly og Magnvald


Alden - ei dagbok  Eit brev til meg sjølv til deg. Tidsrom: Juni 2001 - September 2002.

Falstadseminaret 2001  Ein kort foto-rapport

Heimskringla  Daglegliv her og der

Fedraheimen  Språk. Historie. Kultur.

Eit vindauge inn til barnet Ein freistnad på å skrive deltekstar saman i eit lappeteppe.

Eleven - ein ressurs på tomgang?  Skulekvelden i Aasentunet 31.oktober 2001

Betre sidemålsundervisning  Nokre fotostreif og lenkjer frå den store idékonferansen 2002.

Ein bukett med korte grunntekstar

Hugskot  Sju småtekstar av Enok (Desember 2000 - April 2001)

Tekst-album (2000/2001)

 

Hilary's veranda

Godfrey Miller  - the Australian Painter

Nearby water (Sheila)

Antonio Rossin


Photo series by Salwa Ghaly:

Beirut revisited

Terezin memories

from Liwa


Various:

Way to Omens Road Stills. Photos and texts by Enok. (November 2005)

Poem shelf

Register of photos

Text medley (2000/2001)

Heimskringla - Our everydays

Fedraheimen - Ancestry

Skrivande gjester  Det har vore seks av dei, til no

Fotoregister

 

 

 

 

Hugen